Thursday, May 26, 2011

Himmelske italienske kjøttboller


Spaghetti og kjøttboller blir aldri det samme med disse kjøttbollene! Både store og små er kjempefornøyde!

 

Vi pleier å lage en ekstra stor porsjon, så fryser vi ned i middagsporsjonsstørrelser og har deilige middager til de dagene vi ikke har så god tid....

 

Dette trenger du:

1 kg (2 pund) kjøttdeig av biff eller lam
2 fedd hvitløk, presset
2 egg
3 dl fersk revet Parmesan ost
1 1/2 ss hakket fersk basilikum
salt og sort pepper etter smak
6 dl gammelt/tørrt hvitt brød, smuldret
4,5 dl lunkent vann eller melk
3 dl olivenolje til steking
 

Putt kjøttdeigen i en stor bolle. Tilsett hvitløk, egg, ost, basilikum, salt og pepper, og bland godt. Bland deretter brødsmulene i kjøttblandingen. Rør gradvis inn vannet/melken inn i blandingen 1/2 kopp av gangen, blandingen skal bli seig mellom hver kopp som blir tilsatt. Blandingen bør være svært fuktig, men likevel holde formen når rulles til kjøttboller. (Jeg bruker vanligvis ca 1 1 / 4 kopper vann). Form til kjøttboller. Varm olivenoljen i en stor stekepanne. Stek kjøttbollene gruppesvis. Når kjøttbollene er brune og litt sprø, fjern fra varmen og la renne av på et papirhåndkle. Test gjerne en for å se om de er gjennomstekte. (Hvis blandingen er for våt, dekk kjøttbollene mens de stekes, slik at de holder formen bedre.). Gidder en evt. ikke å stå å steike de (for det er det som tar tid), så kan en steike de i ovnen i stedenfor. 

 

Serveres sammen med spaghetti, en god tomatsaus, og et dryss Parmesan ost ...Og gjerne en salat ved siden av. 

 

God appetitt! Og ha en god helg!

 

 -Ingvild-

 

 

Heavenly Italian Meat Balls

Spaghetti and meat balls will never be the same with these meat balls! Both young and old will be really happy!

 

We usually make a big portion and freeze it in dinner size portions. This way we have great dinners for the days that we have little time.


Here is what you need:

1 kg (2 pound) ground beef or lamb

2 cloves garlic, minced

2 eggs

1 cup freshly grated Parmesan cheese

1 1/2 tablespoons chopped basilikum

salt and ground black pepper to taste

2 cups stale white bread, crumbled

1 1/2 cups lukewarm water or milk

1 cup olive oil

 

Combine beef, veal, and pork in a large bowl. Add garlic, eggs, cheese, parsley, salt and pepper. Blend bread crumbs into meat mixture. Slowly add the water 1/2 cup at a time. The mixture should be very moist but still hold its shape if rolled into meatballs. (I usually use about 1 1/4 cups of water). Shape into meatballs. Heat olive oil in a large skillet. Fry meatballs in batches. When the meatball is very brown and slightly crisp remove from the heat and drain on a paper towel. (If your mixture is too wet, cover the meatballs while they are cooking so that they hold their shape better.) If you don't bother to fry them in the pan (because that is what takes time), then you can bake them in the oven instead.   

 

Serve with spaghetti, a good tomato sauce, and sprinkle with Parmesan cheese... And a salad on the side!
 

Bon appetite! And have a great week-end!

-Ingvild-

1 comment:

Thirtysomething said...

Yummy! Denne oppskriften skal jeg proeve ut idag!